Benfica od 21 sat dočekuje Liverpool u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka. Kloppova momčad je favorit, no Portugalci su neugodni i definitivno nisu ekipa protiv koje “Redsi” mogu računati na uspjeh bez punog angažmana.

– Benfica je očito jak protivnik, jedna od najuspješnijih momčadi u Portugalu. Ove godine nisu možda na ljestvici tamo gdje bi željeli biti, ali došli su daleko u Ligi prvaka, težak su suparnik, rekao je menadžer Liverpoola Juergen Klopp.

– Znamo mnogo njihovih igrača iz Premier lige i Bundeslige, to je prava momčad i moramo biti stvarno dobri protiv njih, dodao je. 

Naglasio je važnost obrane u ovakvim utakmicama:

– Obrana je “majka” svih stvari koje radimo, to stalno tražim od igrača, obrana daje stabilnost i opciju da pobijediš s 1:0, što je važno jer ne možeš uvijek zabiti hrpu golova kvalitetnim protivnicima. Obranom sve počinje i obranom sve završava, to je osnova svega što radimo.

– Netko bi rekao da je Benfica relativno lak ždrijeb, no došli su među osam najboljih i to s razlogom. Bit će teško. Moramo im pokazati respekt kakav zaslužuju, najavio je sjajni branič “Redsa” Virgil van Dijk.

Trener Benfice Nélson Veríssimo svjestan je da njegovi igrači moraju dati najbolje od sebe:

– Moramo priznati da je Liverpool sjajan kolektiv i pojedinačno odlična momčad, imaju odličnog trenera i prisilit će nas na veoma visok nivo nogometa. Bit će teško, no kao što sam rekao i prije Ajaxa, šanse su 50:50.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!