Nepredvidivi hrvatski asfalt zadao je mnogo glavobolje najboljim reli posadama svijeta prošle godine, a ove je godine priroda pokazala svoje promjenjivo lice. Boravio je stoga Thierry Neuville u Hrvatskoj duže od predviđenog. 

Njegov je test s momčadi Hyundaija sa subote prebačen na ponedjeljak zbog snijega. U Hrvatsku će se vratiti već na uskršnji ponedjeljak, fokusiran na važne bodove uoči nastavka sezone. Trenutačno drži drugo mjesto u poretku svjetskog prvenstva s 14 bodova manje od vodećeg Kallea Rovanpere.

– Cilj nam je dati sve od sebe i pokušati osvojiti važne bodova za prvenstvo. Ono će biti dugo, ali sposobni smo za velike stvari, a ako malo poboljšamo automobil na asfaltu, ostvarit ćemo dobre rezultate na idućim natjecanjima, rekao je Neuville.

Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe
Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe
Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

U trinaest je WRC sezona karijere Neuville čak pet puta bio viceprvak svijeta. Prošle je godine na Croatia Rallyju bio vodeći nakon petka, ali je u subotu ujutro zbog pogrešne taktike pao u poretku.

– Prošle smo godine mogli pobijediti, ali nažalost pogriješili smo u odabiru guma u subotu ujutro i ispustili vodstvo. Bila je to momčadska odluka i skupo smo ju platili, no uspjeli smo barem izboriti treće mjesto i pobjedničko postolje. Ne bismo smjeli ponoviti istu grešku ove godine.

Neuville je i veliki humanitarac. Na svakom rallyju svoju nagradu donira najugroženijima u lokalnoj zajednici u zemlji održavanja relija. Prošle se godine uključio u akciju pomoći sisačkoj bolnici

– Za mene je to važno i uvijek želim podijeliti malo svojeg osobnog uspjeha s potrebitima, a pogotovo kad su u pitanju mladi ili bolesna djeca. To me posebno dirne.

Croatia Rally održat će se od 21. do 24. travnja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!