Kako je već poznato, četiri prvaka grupa Sjever, Zapad, Centar i Jug igrat će doigravanje za Prvu ligu FBiH, a dva pobjednika polufinalnih utakmica plasirat će se u Prvu ligu FBiH.

Krenimo redom. U Drugoj ligi Sjever od samog starta u vodstvu je FK Radnički Lukavac. Lukavčani imaju 48 bodova te samo jedan poraz, ali i prednost nad FK Gornji Rahić od 11 bodova i 12 nad FK Seona s kojim su remizirali u nedjelju (2:2).

Teško da ih bilo tko može ugroziti i čini se da je već gotovo sigurno da će igrati doigravanje, iako je u nogometu sve moguće.

U Drugoj ligi Centar ‘mrtva’ trka Stupčanice iz Olova i visočke Bosne.

U prošlom kolu Bosna je domaćim remijem s Kolinom (1:1) na svom terenu sebi dodatno otežala put, dok je Stupčanica sa 5:0 deklasirala Azot i potvrdila sjajnu formu.

Klub iz Olova po mnogo čemu je organiziraniji i od većine federalnih prvoligaša, a zimske pripreme je obavio u Antaliji. U Olovu vlada prava nogometna euforija, a vrijedi istaknuti da Stupčanica i Bosna međusobni okršaj imaju u Visokom 23.04. u 23. kolu.

Ukoliko Bosna slavi situacija bi se koliko toliko zakomplicirala, a u suprotnom sve bi bilo gotovo već sedam kola prije kraja.

U Drugoj ligi Zapad bugojanska Iskra i Rudar iz Kamengrada kod Sanskog Mosta vode veliku bitku.

Bugojanci imaju tek jedan poraz, a u međusobnom ogledu s Rudarom u nastavku sezone remizirali su na Jakliću (0:0).

Iskra trenutno ima 44 osvojena boda, a Rudar 43. Prednost Bugojancima je to što Rudar ne ispunjava uvjete za viši rang, te ukoliko Rudar bude i prvi, a Iskra druga, klub iz Bugojna bi prema pravilniku NS FBiH išao u viši rang.

I u Drugoj ligi Jug dosta upitnika. NK Čapljina je bila jesenski prvak, no FK Klis iz Buturović Polja kod Konjica brzo je ‘preoteo’ lidersku poziciju.

Čapljina je u četiri kola upisala tek jednu pobjedu, dva poraza i jedan remi, dok je Klis u seriji od pet pobjeda.

Čini se da su ambicije Klisa mnogo ozbiljnije u ovom trenutku, što se osjeti i na terenu.

Klis trenutno ima tri boda prednost, a u 22. kolu 07.05. ova dva tima igraju međusobni duel u Buturović Polju kada bi se sve moglo riješiti, ukoliko domaći slave pobjedu pred svojim vjernim navijačima

FK Klis je odlučio organizirati sve omladinske selekcije te ispunjava za plasman u viši rang.

Dakle, prema trenutnom stanju u doigravanju za Prvu ligu FBiH će igrati FK Radnički Lukavac, NK Stupčanica Olovo, NK Iskra Bugojno i FK Klis Buturović Polje.

Polufinalni parovi bit će određeni nakon ždrijeba NS FBiH.

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!