U okviru projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija objavljen je novi javni poziv vrijedan 3,2 milijuna KM za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Na javni poziv se mogu prijaviti obrti, poduzetnici, zadruge i poduzeća, mikro, mala i srednja poduzeća, te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu a u sklopu sektora: prerada voća, prerada gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerada maslina, prerada povrća, prerada mlijeka, prerada mesa, prerada jaja, prerada i konzerviranje riba i prerada žitarica.

Može se podnijeti samo jedna prijava na ovaj javni poziv, te za projekte definirane ovim javnim pozivom isključivo samostalno.

Isti podnositelji prijava mogu biti podržani kroz mjere podrške Projekata do tri (3) puta, uzimajući u obzir sve javne pozive koji će biti objavljeni od strane Projekata (od 2020. do 2024. godine).

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 350.000 KM i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova (navedeni iznosi ne uključuju PDV). Maksimalan iznos tražene financijske podrške ne može biti veći od 70 posto prihoda ostvarenog u 2021. godini ili maksimalno 350.000 KM. Sufinanciranje mora biti novčano, te se udio neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Prijave se mogu podnijeti od 05. svibnja do 7. lipnja 2022. godine, a prijave putem e-emaila ili pošte se neće uzeti u razatranje.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem slućbene web stranice projekta, eu4agri.ba.

Prva online INFO sesija bit će održana u petak, 08. travnja od 10.00 sati, putem Facebook stranice EU4AGRI, najavljeno je iz UNDP-ja.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!