U Splitu i dalje nema rješenja za političku gradsku krizu. Gradonačelnik Ivica Puljak pozvao je na sastanak sve gradske vijećnike, ali HDZ je odbio takav poziv jer, kako kažu, ne žele sastanke bez dnevnog reda i traže sjednicu Gradskog vijeća. Poručili su i da su spremni za izbore.

– Imam potrebu kazati o povjereniku i cijeloj ovoj priči oko Antonija Kuzmanića, hoće ili neće. Naš stav je bio da je to apsolutno neprihvatljivo da čovjek koji je dio izvršne vlasti, praktično drugi ili treći čovjek grada, da ostane na čelu u vrijeme kampanje. Mi zagovaramo, želimo, ako dođe do te situacije, da Vlada imenuje povjerenika i za grad Split i za Gradsko vijeće. Ne samo da budu nestranačke osobe, već potpuno neutralne osobe, poručio je čelni čovjek splitskog HDZ-a Vice Mihanović

– S obzirom da Gradsko vijeće broji 31 zastupnika, dovoljno je da 16 podnese ostavke, da se ono raspusti. Dovoljno je još devet članova HDZ-a da to naprave. Ja još jedanput pozivam hrabre članove HDZ-a koji su zazivali izbore praktično od početka našeg upravljanja gradom Splitom, da sada imaju priliku to napraviti i raspustiti Gradsko vijeće te da se ide na izbore. Neka pokažu hrabrost koju su pokazivali svih ovih dana kada su se junačili, misleći da mi nećemo podnijeti ostavke. Zamjenik Ivošević i ja ćemo podnijeti ostavke do kraja tjedna. Zamjenik Kuzmanić će pripremiti svoju ostavku, ali će je urudžbirati zajedno s članovima HDZ-a, da se onda ispune uvjeti o raspuštanju Gradskog vijeća. Zašto je to tako? Iz jednostavnog razloga što mi HDZ-u ne vjerujemo, oni su mnogo puta prevarili građane, ne samo Splita nego i cijele Hrvatske, izjavio je Ivica Puljak.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!