Predsjednik Vlade Andrej Plenković u obilasku je Sisačko-moslavačke županije. Upoznat će se s projektima kojima bi se trebale otkloniti posljedice potresa. Dok obnova kuća i zgrada još nije zaživjela, počela je izgradnja autoceste Sisak – Zagreb, koja bi ipak trebala imati važnu ulogu u revitalizaciji županije.

– Zadovoljni smo što smo danas bili na gradilištima dvaju velikih projekata koje rade Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste. Vidjeli smo na ulazu u Sisak most preko Odre koji grade Hrvatske ceste. To je projekt koji vrijedi 65 milijuna kuna i koji će bitno unaprijediti infrastrukturu samog prilaza gradu Sisku, naglasio je premijer Plenković.

Komentirao je i rekonstrukciju Vlade.

– Zabavljam se s brojnim neistinama, lažima i dezinformacijama, šaranjima, ali neka, rekao je.

Na pitanje hoće li do rekonstrukcije doći prije Uskrsa, Plenković je rekao da nema nikakvog roka te da će se to dogoditi kada on odluči.

Potvrdio je da će Hrvatska krenuti u diplomatske akcije prema ruskim diplomatima, ne navodeći kada.

O aktualnostima
Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u srijedu u Sisku da će se na užem kabinetu Vlade razgovarati i o ukidanju maski.

Istaknuo je kako je procjena epidemiologa i Stožera da se “može ići u daljnju relaksaciju” pa će sutra čuti prijedloge ministra zdravstva i ministra unutarnjih poslova.

– Sutra ćemo izvijestiti koje mjere i kada poduzimamo s obzirom na bitnu novost i razliku u odnosu na prije, a to je da je omikron zarazan, ali da su u smislu ugroze za zdravstvo njegove posljedice manje ozbiljne nego što je bilo s prijašnjim varijantama, naglasio je premijer.

Upitan o imovinskoj kartici ministra Ivana Paladine, premijer je rekao da su pitanja o tome “na ministru da objasni”. Na pitanje o Paladinovoj supruzi, koja je zaposlena na minimalac, i je li ministar riješio pitanje Kupara, premijer je odgovorio da se nije bavio tim temama niti se kani baviti.

O političkoj situaciji u Splitu i navodima Ivice Puljka da se premijer “petlja” u izborni proces, rekao je da “ne zna o čemu je Puljak govorio i kakva su priviđenja koja se njemu događaju”.

Od padu bespilotne letjelice u centru Zagreba premijer je rekao da će sve biti objavljeno kada svi resori završe istragu pod koordinacijom DORH-a.

Premijer je u Sisačko-moslavačkoj županiji posjetio Poduzetnički inkubator u Sisku te obišao novi most preko rijeke Odre i radove na autocesti A11 na dionici Lekenik – Sisak.

S premijerom su bili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministri Oleg Butković, Ivan Paladina Nataša Tramišak te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!