Ako volite čokoladu, onda sigurno volite Brownie. A, ako volite bijelu čokoladu onda zasigurno obožavate Blondie. Isprobajte jednostavan recept za bijelu verziju popularnog Brownie kolača uz dodatak limuna i ukusne glazure od krem sira.

Sastojci

Blondie biskvit

3 jaja
160 g šećera
300 g bijele čokolade
150 ml ulja
1 žlica arome vanilije
naribana korica 1 limuna
260 g glatkog brašna

Glazura od krem sira

200 g krem sira
1 žlica šećera u prahu
sok i naribana koriica od ½ limuna

Priprema

Bijelu čokoladu otopite na pari.

Jaja sobne temperature izmutite sa šećerom pa dodajte bijelu čokoladu, ulje i aromu vanilije. Sve dobro promiješajte.

Dodajte brašno pa miješajte smjesu dok ne uklonite sve grudice. Veći dio smjese u izlijte u manji kalup (26×27 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili ili prekrili masnim papirom. Blondie pecite 25-30 minuta na temperaturi od 160°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Ohladite ga na sobnoj temperaturi pa premažite glazurom od krem sira. Za pripremu glazure krem sir sobne temperature pomiješajte sa šećerom u prahu te limunovim sokom i naribanom koricom.

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

error: Content is protected !!