Hrvatska ženska teniska reprezentacija igrat će sljedećeg tjedna na kvalifikacijskom turniru Billie Jean King Cupa u Antalyji, a izbornica Iva Majoli smatra da je vrijeme za plasman u najviši rang tog natjecanja.

– Stvarno mi je velika čast da ove godine imamo sve cure, sve cure su se odazvale. Imamo jako jaku reprezentaciju, predvođenu Petrom MartićAnom KonjuhDonnom VekićPetrom Marčinkom i Tarom Wuerth, a s nama je u reprezentaciji i Antonia Ružić, počela je Majoli.

Izazov će biti velik:

– Ove je godine, kao što znamo, dosta zahtjevna skupina, dvije skupine po pet i šest timova, znači u šest dana će se igrati pet mečeva. Mislim da smo u prednosti iz razloga što stvarno svaki dan možemo računati na bilo koju od tih pet cura, što malo koja reprezentacija može reći.

Prokomentirala je zdravstvenu situaciju, ali i sjajnu mladu Petru Marčinko:

– Neke cure se vraćaju nakon povrede, Petra Martić je u odličnoj formi, što je pokazala četvrtfinalom Indian Wellsa. Za mene je Petra uvijek Top 10 igračica ako je zdrava. Tu je i mlada Petra Marčinko, koja ove godine nema nijedna poraz. Potvrdila je sve ono što se za nju zadnjih godina pričalo, da je nova nada hrvatskog ženskog tenisa.

Majoli je jako optimistična oko budućnosti:

– Nemojmo zaboraviti da je cijela reprezentacija jako mlada, vjerujem da je ovo odskočna daska i da se napokon možemo pridružiti Davis Cupu i ući u tu Billie Jean King svjetsku skupinu, jer mislim da nam je tamo napokon mjesto.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!