Hrvatski 27-godišnji rukometaš Denis Tot preminuo je u skopskoj bolnici od posljedica srčanog zastoja.

Denis Tot je rođen u Đakovu, gdje je započeo rukometnu karijeru i tamo igrao do 2015., kad je prešao u španjolski Ademar Leon. Nakon sezone u Španjolskoj vratio se u Hrvatsku, gdje je igrao za Poreč i Bjelovar, a potom se ponovno okušao u inozemstvu igrajući za austrijski Bruck.

Iz austrijskog Brucka preselio je u makedonski Ohrid u kojem je proveo dvije sezone, da bi potom došao u skopski Butel, klub koji se trenutno nalazi iza Eurofarm Pelistera i Vardara 1961 na ljestvici prvenstva Sjeverne Makedonije.  

– Nevjerojatno teško i neopisivo bolno je ovo pisati. Slomljena srca opraštamo se od našeg Denisa Tota. Prerano je prestalo kucati mlado srce našeg Denisa, našeg legendarnog Čenge, napisali su iz RK Đakova te izrazili sućut obitelji.

– U nevjerici i bolno pišemo da se opraštamo od Denisa Tota. Prerano nas je napustio. Hvala ti za sve trenutke, objavio je RK Poreč.

Brojni hrvatski rukometni reprezentativci kao što su Tin LučinStipe Mandalinić, kapetan Domagoj DuvnjakHalil JaganjacDavid Mandić te drugi na društvenim mrežama oprostili su se od preminulog Tota, a sućut je izrazio i Hrvatski rukometni savez.

Njegov brat Boris, također rukometaš koji igra u Nizozemskoj, uputio je emotivnu poruku.

– Prerano si nas napustio, dragi moj, počivao u miru. Ništa više neće biti isto bez tebe, napisao je njegov mlađi brat Boris koji je rukometni vratar.

Tot je u četvrtak, u ranim jutarnjim satima dovezen u skopsku Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje bez svijesti, u kritičnom stanju, a liječnici su ga uspjeli reanimirati i potom staviti u stanje inducirane kome, što je u izjavi potvrdila dr. Maja Mojsova Mijovska.

Nakon što je Tot primljen u bolnicu, proširila se verzija priče po kojoj je rukometaš skopskog Butela brutalno pretučen u jednom skopskom noćnom klubu i dovezen u kliniku s brojnim ozljedama. No, te je informacije demantiralo Ministarstvo unutarnjih poslova u službenom priopćenju objavljenom u petak.

– Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava javnost da je jučer (07.04.2022.) u 04:11 iz Kliničkog centra dojavljeno policiji da im je DT dovezen bez svijesti, bez vidljivih tragova nasilja te mu je odmah ukazana liječnička pomoć. Policijska uprava u Skoplju poduzima mjere za rasvjetljavanje slučaja i o tome ćemo na odgovarajući način izvijestiti javnost, pripćili su iz makedonskog MUP-a.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!