Nemanja Bilbija ove sezone igra sjajno. Napadač Plemića praktični je neumoljiv i do sada je postigao čak 26 golova u sezoni.

Uslijed svih tih sjajnih partija, Bilbija privlači pažnju ne samo bosanskohercegovačkih, već i regionalnih medija, pa je Nemanja tako dao intervju za hrvatski portal Index. Iz tog intervjua Gol.ba izdvojio je najzanimljivije dijelove.

Bilbija je tako demantirao da su srčani problemi ono što ga je spriječilo da napravi bolju karijeru u inozemstvu.

 “Da, pročitao sam takve priče. Nema tu ni najmanje istine, riječ je o nekoj provali. Čuo sam još puno drugih priča o sebi. Često se iznenadiš jer naučiš nešto novo o sebi, haha”, govori Bilbija.

“Igrao sam za banjalučki Borac i Sarajevo, danas za Zrinju. To su sve ogromni klubovi za naše prilike. Meni je drago što nikad nisam osjetio da političke podjele utječu na to kako sam se osjećao. Svugdje sam osjetio poštovanje i to mi je jako važno. Nisam nikad imao problema kao Srbin u Mostaru. Obavljam svoj posao najbolje i najčasnije što mogu. Ljudi to prepoznaju i na kraju to uvijek cijene. Izvan terena imam par mjesta na koja idem, tamo nikad nisam imao problema i to je to”, priča Bilbija.

Kako je Bilbija svojevremeno nastupao i za RNK Split, prokomentirao je i to.

“Ta epizoda trajala je jako kratko, ali bilo je tu puno problema. Klub je tada imao velikih problema s isplatom plaća. Iskreno, to je jedini klub u karijeri u kojem sam osjetio manjak poštovanja prema sebi. Nije išlo, vratio sam se u BiH”, izjavio je Bilbija.

Cjelokupan Bilbijin intervju pročitajte OVDJE.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!