U nedjelju od 17.30 sati igra se derbi Premier lige koji bi mogao odlučiti prvaka. Vodeći Manchester City sa 73 boda na vrhu dočekuje Liverpool koji ima samo jedan bod manje nakon 30 utakmica.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp na jutrošnjoj konferenciji za novinare nahvalio je Pepa Guardiolu nazvavši ga najboljim trenerom na svijetu. Trener Građana zahvalio mu je na komplimentu, ali nije si htio pripisati tu titulu.

– Nisam… Hvala najljepša, ali nisam. Htio bih vam reći “Da, ja sam najbolji”, ali nisam. Nisam postao trener da bih bio najbolji. Kad smo imali uspjeha, rekao sam mnogo puta, to je zato jer sam sa svojim stožerom i nevjerojatnim momčadima, a i s puno novca – što protivnici vole čuti. Puno rada, puno talentiranih igrača, nevjerojatno talentiranih igrača, to su razlozi za uspjeh. I dalje sam u procesu učenja, da budem bolji, i dalje uživam u svom poslu. Postao sam trener da budem na terenu, pripremam utakmice i osjećam emocije tijekom susreta, rekao je Guardiola.

Katalonski stručnjak svjestan je važnosti susreta protiv Liverpoola.

– Kada se jednog dana umirovim, prisjećat ću se ovih trenutaka i činjenice da nam je Liverpool bio najveći protivnik, rekao je Guardiola pa dodao: – Nikad u životu nisam igrao na remi. Želimo igrati onako kako znamo, a uvijek se pripremamo za protivnika i za način na koji ćemo mu pristupiti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!