Na stranici Američkog ureda za kontrolu strane imovine (OFAC), našli su se danas član SDA i izaslanik u Domu naroda BiH Asim Sarajlić i Gordana Tadić, bivša glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH.

Podsjećamo, nedavno su iste sankcije uvedene Miloradu Dodiku, Milanu i Tijani Tegeltiji te Alternativnoj televiziji iz Banje Luke.

Nakon uvođenja sankcija Gordani Tadić i Asimu Sarajliću, oglasilo se i Veleposlanstvo SAD u BiH koje navodi da se sankcije odnose na zabranu putovanja  u SAD njima i najbližim članovima njihovih obitelji te blokadu eventualne imovine i računa u toj zemlji.

‘Posljedično današnjoj mjeri, sva imovina i pravo na imovinu onih koji su sankcionirani, a koja se nalazi u SAD ili je u posjedu ili pod kontrolom državljana SAD, mora biti blokirana i prijavljena OFAC. Propisi OFAC generalno zabranjuju sve transakcije državljana SAD koji su u SAD (ili koji prolaze kroz SAD) a koja uključuje imovinu ili pravo na imovinu pojedinaca koji su uvršteni na listu ili na drugi način blokirani. Državljani SAD mogu se suočiti sa prekršajima ili krivičnim kaznama za kršenje Izvršne uredbe 14033, naveli su iz Veleposlanstva SAD u BiH. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!