Nogometaši Rangersa, West Hama, Eintrachta i RB Leipziga izborili su plasman u polufinale Europske lige.

Zadnji je prolaz izborio Rangers, koji je nakon produžetaka pobijedio Sporting Bragu sa 3-1 uzvrativši Portugalcima za 0-1 poraz iz prve utakmice, Eintracht je na Camp Nou pobijedio Barcelonu sa 3-2 nakon što je prvi susret završio 1-1, West Hama je na gostovanju deklasirao Lyon sa 3-0 nakon što je londonski susret završio 1-1, dok je RB Leipzig izborio plasman u polufinale pobijedivši u Bergamu Atalantu sa 2-0 nakon 1-1 iz prve utakmice.

U polufinalu koje je na rasporedu 28. travnja i 5. svibnja igrat će West Ham – Eintracht Frankfurt, te RB Leipzig – Rangers, a dodajmo kako je finale 18. svibnja u Sevilli na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Škotski velikan je u prvom susretu u Portugalu izgubio sa 0-1, a već nakon dvije minute uzvrata je anulirao zaostatak. Joe Aribo je ubacio, a James Tavernier zabio za 1-0. Zabili su Škoti i tri minute kasnije, sjajnu loptu je poslao Borna Barišić, a Kemar Roofe pogodio, no pogodak je poništen zbog igranja rukom.

Roofe nije imao sreće niti u 33. minuti, odlično je pucao, ali je pogodio prečku. Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 42. minuti kada je Vitor Tormena dobio crveni karton nakon što je oborio Roofea skrivivši pritom kazneni udarac. Siguran realizator za 2-0 je bio Tavernier.

Rangers je sve mogao riješiti u 65. minuti, no Connor Goldson je pogodio desnu stativu. Šest minuta kasnije Roofe je još jednom tresao mrežu, ali mu je pogodak ponovo poništen zbog zaleđa.

Braga se nije predavala i u 83. minuti gosti su uspjeli smanjiti s igračem manje. Iuri Medeiros je izveo korner, a David Carmo pogodio za 1-2 i produžetak. Pitanje pobjednika u dodatnom periodu razriješio je u 101. minuti Roofe koji je napokon zabio, a da mu gol nije poništen zbog zaleđa. Četiri minute kasnije Medeiros je dobio drugi žuti karton, pa su gosti završili utakmicu s dva igrača manje. Borna Barišić je za Rangers igrao do 90. minute.

Rangers će u polufinalu igrati protiv RB Leipzig, koji je “preskočio” Atalantu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!