U HNL-u se igra jedna od najuzbudljivijih sezona u povijesti. Šest kola prije kraja čak četiri kluba bore se za titulu. Dinamo, branitelj naslova, predvodi ljestvicu sa 63 boda, dva više od Osijeka i utakmicom manje. Hajduk ima 56 bodova uz utakmicu manje od Osijeka i Rijeke koja ima 55 bodova.

Slaven Bilić, bivši hrvatski izbornik i nekadašnji branič Hajduka, smatra da je ovosezonski HNL jako zanimljiv, ali da nije najkvalitetniji ikad jer “ovo nisu ni najbolji Dinamo, ni Hajduk, ni Rijeka, a rekao bih ni Osijek”. 

“Evidentno je da Hajduk ima problem. Relativno lako dobiva male utakmice, ali u velikima se ne može nametnuti. Nema gard, niti pokazuje dovoljno kvalitete da iznese derbije. Ima želju, ali nema moć. Glavni igrači (Livaja, Kalinić, Krovinović) moraju iznijeti najveće utakmice. Zasad su nedovoljno dobri u derbijima. Moraju izrasti u protagoniste kad je najteže. Veliki igrači su veliki jer su najbolji kad je najteže. Na najvećoj sceni. U derbijima. To se pamti. I to odlučuje. I oni tu pokazuju svoju veličinu. I iznimnost. U protivnom, nisu veliki”, rekao je Bilić za Sportske novosti.

Dodao je i da Dinamo pobjeđuje na kombinaciju kvalitete i respekta drugih, da Rijeka igra najljepše, ali da joj fali pritisak, dok za Osijek smatra da je najozbiljniji lovac na Dinamo.

izvor: index.hr

error: Content is protected !!