Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the audioigniter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/radioljubuski.ba/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Ne znate što biste s preostalim kuhanim jajima nakon Uskrsa? Evo nekoliko recepata za slasne obroke u kojima ćete uživati poslije blagdana - RADIO LJUBUŠKI

Mnogima nakon Uskrsa ostane gomila pisanica, a onda se postavlja pitanje – što s njima? Nakon blagdanskih dana koji su najčešće popraćeni teškim i bogatim obrocima, valja odmoriti organizam od teške hrane. Važno je znati da se jaja trebaju pojesti četiri ili pet dana nakon kuhanja, i to samo ako ste ih držali u hladnjaku. Zato donosimo nekoliko recepata za jela u kojima možete iskoristiti namirnice koje su vam ostale nakon Uskrsa, piše Gloria.

PUNJENA JAJA

Ako ovo slasno jelo niste poslužili na uskršnjem stolu, u njemu ćete moći uživati nakon blagdana. Potrebni su vam niskomasna majoneza, jogurt, senf, šunka (koje također često ostane) i – kuhana jaja. Nakon što odvojite žumanjak, pomiješajte ga s nasjeckanom šunkom i ostalim sastojcima te smjesu stavite u bjelanjke. Prije posluživanja, stavite jelo u hladnjak na pola sata i uživajte u ukusnom i hranjivom obroku.

image

HLADNA SALATA

Jaja će odlično funkcionirati u gotovo svakoj salati, a osim što ćete pojesti zdrav i lagan obrok, sigurno je da će vas zasititi. Za postuskršnju salatu najbolje je iskoristiti rotkvice i mladi luk koji vam je ostao u hladnjaku, a možete dodati i sir, rokulu, matovilac – odnosno bilo koju lisnatu salatu – začinite po ukusu i uživajte u ukusnom obroku.

AVOKADO TOST

Iako se najčešće poslužuje s jajetom na oko, avokado tost jednako će ukusan biti i s kuhanim jajima. Ogulite avokado i izmiksajte ga kako biste dobili pastu koju možete sačiniti solju, paprom, a dobrom okusu će doprinijeti i malo limunovog soka. Krišku tostiranog kruha namažite pastom od avokada, a na površinu stavite komad narezanog jajeta. Avokado tost mnogima je omiljeni doručak, no bit će odličan i kao bilo koji drugi dnevni obrok.

PIŠE MOZAIK SD

error: Content is protected !!