Mnogima nakon Uskrsa ostane gomila pisanica, a onda se postavlja pitanje – što s njima? Nakon blagdanskih dana koji su najčešće popraćeni teškim i bogatim obrocima, valja odmoriti organizam od teške hrane. Važno je znati da se jaja trebaju pojesti četiri ili pet dana nakon kuhanja, i to samo ako ste ih držali u hladnjaku. Zato donosimo nekoliko recepata za jela u kojima možete iskoristiti namirnice koje su vam ostale nakon Uskrsa, piše Gloria.

PUNJENA JAJA

Ako ovo slasno jelo niste poslužili na uskršnjem stolu, u njemu ćete moći uživati nakon blagdana. Potrebni su vam niskomasna majoneza, jogurt, senf, šunka (koje također često ostane) i – kuhana jaja. Nakon što odvojite žumanjak, pomiješajte ga s nasjeckanom šunkom i ostalim sastojcima te smjesu stavite u bjelanjke. Prije posluživanja, stavite jelo u hladnjak na pola sata i uživajte u ukusnom i hranjivom obroku.

image

HLADNA SALATA

Jaja će odlično funkcionirati u gotovo svakoj salati, a osim što ćete pojesti zdrav i lagan obrok, sigurno je da će vas zasititi. Za postuskršnju salatu najbolje je iskoristiti rotkvice i mladi luk koji vam je ostao u hladnjaku, a možete dodati i sir, rokulu, matovilac – odnosno bilo koju lisnatu salatu – začinite po ukusu i uživajte u ukusnom obroku.

AVOKADO TOST

Iako se najčešće poslužuje s jajetom na oko, avokado tost jednako će ukusan biti i s kuhanim jajima. Ogulite avokado i izmiksajte ga kako biste dobili pastu koju možete sačiniti solju, paprom, a dobrom okusu će doprinijeti i malo limunovog soka. Krišku tostiranog kruha namažite pastom od avokada, a na površinu stavite komad narezanog jajeta. Avokado tost mnogima je omiljeni doručak, no bit će odličan i kao bilo koji drugi dnevni obrok.

PIŠE MOZAIK SD

error: Content is protected !!