U srijedu od 19 sati Hajduk i Dinamo na Poljudu igraju zaostalu utakmicu devetog kola Prvog HNL-a. Bit će to derbi koji će u velikoj mjeri odrediti tijek borbe za naslov prvaka.

Uoči njega na ljestvici vodi Dinamo sa 66 bodova i utakmicom manje, drugi Osijek ima 64 boda, a trećeplasirani Hajduk 59 bodova i utakmicu manje. Splićani bi porazom praktički prepustili bitku za naslov dvojcu Dinamo – Osijek, a eventualnom pobjedom bi se posve uključili u nju.

– U dobrom smo stanju, spremni i motivirani, odlučni da odradimo još jedan kvalitetni derbi, rekao je na početku konferencije za novinare u Maksimiru trener Dinama Željko Kopić.

– Sedam bodova prednosti zaslužili smo svojim radom, trudom i kvalitetom. Situacija je bolja nego prije, ali ona nam još uvijek ne garantira ništa, želimo nova tri boda. Do kraja ima dovoljno, moramo biti pametni i ozbiljni, dodao je u najavi derbija.

O zdravstvenom stanju momčadi kaže:

– Sigurno neće biti Menala i Bulata, a još ćemo vidjeti kakvo je stanje s ostalim igračima. Franjić se osjeća malo bolje, no o njegovom nastupu odlučit će liječnička služba.

Osvrnuo se na prošli derbi na Poljudu, nakon kojeg je bio pod udarom kritika zbog predefanzivne igre Dinama:

– Na Poljudu smo igrali s trojicom napadača, OršićemPetkovićem Emrelijem, dozvoljavam ako netko misli da je to defenzivna postavka. Imali smo svoje prilike, a Hajduk svoje. Nije bilo golova, ali obje momčadi išle su po pobjedu.

Osvrnuo se na prošli derbi na Poljudu, nakon kojeg je bio pod udarom kritika zbog predefanzivne igre Dinama:

– Na Poljudu smo igrali s trojicom napadača, OršićemPetkovićem i Emrelijem, dozvoljavam ako netko misli da je to defenzivna postavka. Imali smo svoje prilike, a Hajduk svoje. Nije bilo golova, ali obje momčaadi išle su po pobjedu.

Potvrdio je trener Dinama da se u kadar vraćaju Bruno Petković i Luka Ivanušec.

– U nogometu je sve bitno, svi naši igrači imaju kvalitetu, ali nije slučajno da na Rujevici baš Ademi dođe u kazneni prostor i zabije za pobjedu. Mi imamo gard, energiju, pobjednički mentalitet, no to treba opravdati u svakoj utakmici. Teško je zato onda igračima koji nisu u top stanju. Evo, sada se Ivanušec vraća nakon ozljede, ali ne možemo mi od njega očekivati da odmah riješi derbi, rekao je i prokomentirao formu Brune Petkovića:

– Svi od Brune Petkovića imaju visoka očekivanja. Igrači prolaze kroz periode kad odlično igraju, ali prolaze i kroz blato. Mora biti pravi koliko god igrao, kaže.

Osvrnuo se i na mogući sastav Hajduka:

– Kalinić i Livaja maju svoju kvalitetu, a trener Hajduka gleda tko su mu najbolje opcije, kao i ja. Forma i zdravlje diktiraju dosta toga. Teško mi je reći s kime će Hajduk početi utakmicu, mi iz utakmice u utakmicu gledamo sebe, kako odgovoriti na pravi način, a sastav Hajduka vidjet ćemo malo prije početka utakmica.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!