Košarkaši Zrinjskog danas će u okviru 24. kola Prvenstva BiH na svom parketu dočekati košarkaše HKK Široki. Povodom toga, danas je u prostorijama kluba organiziriana konferencija za medije. 

Ovaj susret ima veliku važnost i za jedne i za druge, Zrinjskom u borbi za ostanak u društvu najboljih, a Široki želi zadržati prvo mjesto.

” Iskoristio bih priliku i čestitao nogometašima na osvojenoj tituli prvaka i poželio bi im puno sreće u Europi iduće sezone. Hercegovački derbi je posebna utakmica. Očekuje nas jako težak protivnik, možda i najbolja ekipa u Ligi. Ekipa koja sigurno ima najbolju petorku u bh. prvenstvu. To su sve igrači koji su igrali ABA ligu i imaju to iskustvo i njegov trener koji je osvajao Prvu ABA ligu. Sigurno da nas ne čeka lagan zadatak. Oni su podigli razinu igre u posljednjih mjesec dana. Tempirali su formu za balon u Skoplju i dolaze spremni i motivirani na utakmicu. Utakmica je jednako važna i nama i njima. Nama je borba za opstanak, dok je njima bitna zbog potvrde prvog mjesta za ABA 2 ligu iduće sezone“, kazao je trener Zrinjskog Neven Nikolić i dodao:

„Mi smo podigli formu, tempirali smo je za ovaj dio prvenstva. Znali smo da nam idu utakmice odluke. Dobro smo trenirali posljednja dva mjeseca kada smo se kompletirali i plod toga su naše pobjede. U posljednjih šest utakmica pobijedili smo četiri. Sada smo došli u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini, tako da očekujem dobru i čvrstu utakmicu i neka bolji pobijedi“.

Prvo ime Zrinjskog u posljednjim susretima je mladi Anes Podojak, od kojega su puno očekuje i u hercegovačkom derbiju.

“Definitivno nas očekuje veoma teška utakmica, s obzirom na ekipu Širokog. Oni su se borili za ABA ligu. Veoma važna utakmica za obje ekipe. Mislim da mi već duže vrijeme dobro treniramo i to se vraća na terenu, i ako svatko od nas da svoj maksimum možemo doći do iznenađenja“, poručio je Podojak.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!