Košarkaši Anadolu Efesa i Barcelone poveli su s po 1-0 u pobjedama protiv Armanija iz Milana, odnosno Bayerna iz Muenchena u četvrtfinalnim serijama doigravanja Eurolige.

Branitelj naslova Anadolu Efes je kao gost u Milanu svladao Armani sa 64-48, dok je Barcelona na svom parketu nadigrala Bayern sa 77-67.

Hrvatski igrač u sastavu Efesa Krunoslav Simon na parketu je proveo 14:20 minuta te je ostao bez poena, promašio je oba šuta za dva te jedan za tri, ali je sakupio tri skoka i dvije asistencije. Vasilije Micić i Shane Larkin predvodili su turski sastav s po 16 poena, dok je Niccolo Melli s 10 ubačaja bio jedini dvoznamenkast kod Armanija.

Leon Radošević je za Bayern u Barceloni igrao 12:55 minuta i postigao pet koševa uz 1-2 šut za tricu te pogođena oba slobodna bacanja te jedan skok. Brandon Davies je s 19 pogodaka predvodio Barcelonu, dok je Vladimir Lucić ubacio 20 za Bayern.

Druge utakmice ovih parova igrat će se u četvrtak ponovno u Milanu i Barceloni, a prolazak na završni turnir koji će se igrati u Beogradu od 19. do 21. svibnja izborit će momčadi koje prve ostvare tri pobjede.

U srijedu su na programu prve utakmice preostala dva četvrtfinalna para u kojima se sastaju Olympiacos – Monaco te Real Madrid – Maccabi Tel Aviv.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!