Trener Tottenhama Antonio Conte izjavio je da ga raduje povratak Christiana Eriksena na teren nakon srčanog zastoja lani na Euru i da se veseli ponovnom susretu s veznjakom Brentforda u subotnjoj utakmici Premier lige.

Danski nogometaš prošle sezone bio je član Conteovog Intera kojemu je pomogao da stigne do naslova u Serie A. Nakon nesretne epizode na Euru, Eriksenu je ugrađen defibrilator zbog čega je morao napustiti Inter jer u talijanskoj ligi nije dopušteno igrati s takvim uređajima.

Tridesetogodišnji Eriksen je proveo sedam godina u Tottenhamu prije prelaska u Inter, a kao slobodan igrač prešao je u Brentford u kojemu će ostati do kraja sezone. Conte se pak, nakon osvojenog naslova s Interom, odlučio vratiti u Premijer ligu u kojoj je ranije vodio Chelsea, te je preuzeo klupu Tottenhama. 

– Bit će mi iznimno zadovoljstvo susresti ga sutra na utakmici. Veselim se tome i sretan sam što ponovno igra nogomet, jer ono su bile strašne scene za svakoga. Patili smo zajedno s njim i njegovom obitelji, rekao je Conte.

– Imao sam priliku sresti se s njim kad je tek došao u Brentford. On nije samo važan igrač, on je i sjajna osoba i želim sve najbolje njemu i obitelji i sada i u budućnosti, poručio je talijanski strateg.

Tottenham je na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi u Ligu prvaka, s istim brojem bodova kao peti Arsenal (57), no Spursi imaju bolju gol-razliku od Topnika. Brentford je 12. s 39 bodova.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!