Instagram je dobio nekoliko novih funkcija, a najnovija ažuriranja za servis će korisnicima omogućiti da na bolji i lakši način podijele svoje objave i sudjeluju u razgovorima i dijeljenju poruka.

Instagram DM (Direct Messages) opcija sada dobiva mogućnost da se na nove poruke odgovara dok pregledate sadržaj na servisu. To znači da korisnik neće morati prekinuti proces pregledanja sadržaja, a aplikacija će omogućiti da se brzo odgovori s mjesta gdje se trenutno nalazite.

Ukoliko ste naišli na nešto zanimljivo, što biste željeli podijelite s drugima, to možete učiniti brže pritiskom i dugim držanjem tastera “send”. Ponudit će vam se lista s “najbližim prijateljima” kojima možete podijelite objavu, a sve to bez prekida pregleda sadržaja, prenosi B92.

Novitet za Instagram su i “tihe poruke”, tako što se prijateljima koje kontaktirate neće pojavljivati obavještenje. Ovo će biti od koristi ukoliko poruke i sadržaj drugima prosljeđujete kasno noću ili ako ne želite da ih na drugi način uznemiravate.

Prethodna funkcija već postoji na Messengeru, koji je pored Instagrama također u vlasništvu kompanije Meta. Još neke funkcije, koje Messenger već ima, a sada ih dobiva i Instagram, jesu nova tema za lo-fi razgovore, kao i slanje anketa u grupnim razgovorima.

Instagram dobiva i integraciju a nekim od najpopularnijih servisa za striming glazbe, kao što su Spotify, Apple Music i Amazon Music. Korisnici će direktno u razgovoru moći preslušati 30 sekundi pjesme.

Očekuje se da će sve navedene funkcije, koje stižu u Instagram, dodatno poboljšati komunikaciju između korisnika ove popularne platforme.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!