Avangardi jazz ansambl “Mimika Orchestra”, kojeg čine jazz glazbenici iz cijeloga svijeta, nastupit će u petak, 29. travnja, u 20:30 sati u atriju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Ansambl je formirao hrvatski multiinstrumentalist i kompozitor Mark Murtić 2010. godine u Londonu, a trenutno je smješten u Zagrebu.

“Murtićeve originalne jazz kompozicije, pisane upravo za ovaj orkestar, nadahnute su balkanskom narodnom tradicijom, čiji su glazbeni modaliteti i ritmovi utkani u savremeni jazz izraz. Vješto kombinirajući glazbeno i scensko, svaki nastup Mimika Orchestra istražuje različitu temu, što njihove izvedbe čini konceptualnim”, navodi se u priopćenju Muzičkog centra Pavarotti.

Članovi orkestra posebno su ponosni na činjenicu da su jedan od rijetkih ansambala u svijetu jazz muzike koji ima čvrst stav o suvremenim društvenim problemima poput socijalne pravde, te postizanja globalne ljudske suradnje i jedinstva.

Njihovo djelo čini da ove vrijednosti budu prisutne u univerzalnom jeziku glazbe i scenskih izvedbi, kreirajući atmosferu drevnog plemenskog okupljanja i povezanosti među ljudima.

Ovaj koncert zajednički su organizirali Muzički centar Pavarotti Mostar i Mostar Rock School.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!