Tradicionalni međunarodni psihijatrijski simpozij “18. Mostarska psihijatrijska subota” održat će se u subotu, 4. lipnja, u Hotelu Mostar s početkom u 9 sati pod temom “Nove spoznaje u psihijatriji: multidisciplinarni pristup”.

Simpozij organizira Sveučilište u Mostaru, zajedno s Udrugom psihijatara u Bosni i Hercegovini i Liječničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije, a pod patronatom Europske psihijatrijske asocijacije, priopćili su organizatori.

– Psihijatrija kao struka i znanost je posljednjih desetljeća jako napredovala i dala nam priliku da budemo uspješniji u mogućnosti više pomoći osobama s duševnim smetnjama. Jedan od bitnih principa za uspješno liječenje je multidisciplinarni pristup – poručio je predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. sc. Dragan Babić.

Dodaje kako će na simpoziju, osim psihijatara, govoriti i psiholozi, internisti, pedijatri, oftalmolozi, medicinske sestre, radiolozi i kineziolozi, a sve u cilju poboljšanja razine znanja i boljeg razumijevanja osoba s duševnim tegobama.

Također, bit će održana i promocija knjiga “Psihologija u medicini i zdravstvu”, Dragana Babića i suradnika te “Medical Psychology”, Dragana Babića, Romane Barbarić i suradnika, a koje su ujedno i sveučilišni udžbenici.

Promocija je najavljena za petak, 3. lipnja, u Hotelu Mostar s početkom u 19 sati.

Knjige će promovirati prof. dr. sc. Miro Jakovljević, prof. dr. sc. Milan Stojaković, doc. dr. sc. Marko Martinac i dr. sc. Marko Romić, stoji u najavi.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!