Udruga za promicanje umjetnosti i kulture MozART, osnovana je 2021. godine  u Mostaru.

Udruga djeluje s osnovnim ciljevima promicanja, razvoja i unapređenja glazbene  kulture, umjetnosti, stvaralaštva i pedagogije u Bosni i Hercegovini.

Osnivači Udruge MozART,  a ujedno i voditeljice Male škole glazbe su Ivana Kolakušić, Marija Polić i Ivana Filipović,  profesorice teorijskih glazbenih predmeta u Glazbenoj školi Ivana pl. Zajca u Mostaru,  Glazbenoj školi Ljubuški, te na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti  Sveučilišta u Mostaru.

Sve tri  su i članice ženske klape “Drača” koja od 2008. godine  aktivno pridonosi razvoju kulturno-umjetničkog života grada Mostara. 

Prvi projekt Udruge pod nazivom Mala škola glazbe je predškolski glazbeni odgoj koji doprinosi  razvoju intelektualnih, društvenih i emocionalnih sposobnosti s ciljem formiranja cjelokupne i  svestranije ličnosti djeteta, kvalitetnog glazbenog odgoja i obrazovanja budućih glazbenih  profesionalaca kao i odgoja buduće glazbene publike.

3-2022-06-03-16-57-08-1654262439748.jpg

Udruga planira održavanje velikog završnog koncerta polaznika Male škole glazbe u Mostaru  21.6. 2022. godine s početkom u 20 sati. U ovom projektu će sudjelovati oko 150 sudionika  koji će pokazati usvojena znanja i vještine na tom velikom koncertu za Grad Mostar.

Planirana  lokacija koncerta je park Zrinjevac u Mostaru na kojem će pored polaznika Male škole glazbe  nastupiti orkestar i zbor Glazbene škole Ivana pl. Zajca u Mostaru te Glazbeni vrtić Posušje.

U  sklopu programa koncerta planirane su glazbene radionice za posjetitelje, posjeta kostimiranih  likova kao animatora zabave te bogata ponuda slastica i pića za posjetitelje i prolaznike. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!