Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) organizira Konferenciju glavnih tužitelja i Konferenciju predsjednika sudova u Bosni i Hercegovini, koje će biti održane 7. i 8. lipnja u Tesliću. Tom prilikom, bit će razmotrene teme od značaja za rad pravosuđa Bosne i Hercegovine.

Tijekom konferencije glavnih tužitelja biti će analizirani rezultati i pregled stanja u tužiteljstvima s posebnim akcentom na borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala i planiranje budućih pravaca djelovanja, između ostalog, i kroz realizaciju preporuka međunarodnih izvješća vezano za ovu vrstu kriminaliteta.

Središnje teme konferencije predsjednika sudova su imenovanje i odgovornost nositelja pravosudnih funkcija sa naglaskom na sudačku funkciju i borba protiv organiziranog kriminala i korupcije, kao i učinkovitost rada sudova, te predstavljanje Komunikacijske strategije VSTV-a BiH i bh. pravosuđa.

Konferencijama će, pored predsjednika sudova i glavnih tužitelja iz Bosne i Hercegovine, nazočiti i članovi VSTV-a BiH, predstavnici zakonodavne vlasti, strukovnih udruženja, medija, nevladinog sektora te gosti iz međunarodnih organizacija, najavljeno je iz VSTV-a BiH. 

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/vstv-bih-organizira-konferencije-glavnih-tuzitelja-i-predsjednika-sudova-u-bih-1591772 – www.vecernji.ba

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!