Dužnosnici Manchester Cityja dogovorili su večeras transfer novog igrača, a ovoga puta to je veznjak Leeds Uniteda Calvin Phillips.

Kako prenose britanski mediji, Phillips je ranije dogovorio osobne uvjete sa Cityjem, a zbog suradnje s Guardiolom odbio je ponude niza drugih klubova koji su bili zainteresirani za njegove usluge.

Kako prenosi BBC, Leeds će za ovaj transfer prikupiti oko 42 milijuna funti s potencijalnim bonusima u narednom razdoblju. Prema riječima Davida Ornsteina, uz bonuse, Leeds United bi na temelju ovog transfera mogao dobiti dodatnih tri milijuna funti.

Ujedno, ovo će biti prvi Phillipsov odlazak i iz Leeds Uniteda i iz grada Leedsa, s obzirom da je 26-godišnjak rođen u ovom gradu i prošao sve omladinske kategorije Leeds Uniteda kako bi pokazao svoj puni potencijal u prvom timu.predvodi Marcel Bielsa.

“Phillips je navijač Leedsa od malih nogu, cijela mu je obitelj također uz Leeds i nema sumnje da bi bio sretan da ostane na Elland Roadu do kraja karijere. No, City može obećati trofeje, Liga prvaka i novi iskorak u karijeri”, piše Sky Sports.

Kako javljaju britanski mediji, City i Leeds dogovorili su transfer veznjaka Darka Gyabija koji će se pridružiti Leedsu ugovorom vrijednom 5 milijuna funti.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!