Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija sutra igra zadnju utakmicu u skupinama Svjetskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj. Posljednji protivnik bit će reprezentacija Japana. 

Našim vaterpolistima za prvo mjesto i lakši put u završnici natjecanja treba uvjerljiva pobjeda protiv Japanaca, od čak 12 razlike, naime Grčka, naš izravni konkurent za prvo mjesto, je Japan pregazila s 11 razlike. 

Prioritet je pobjeda protiv Japana, ništa se posebno neće dogoditi ako ne pobijedimo s 12 razlike, rekao je Loren Fatović uoči Japana:

– Mislim da oni uvijek igraju taj neki drugačiji vaterpolo. To može biti nezgodno, ali većinu tih utakmica s jačim protivnicima izgube. Očekivali smo mi da će to Grci dobiti lagano. Naravno uspjeli su nabiti tu gol razliku maksimalno koliko su mogli. Na nama je da pokušamo pružiti još bolju igru da to dostignemo, ali i svakako da ništa alarmantno neće ako i ne pobijedimo s tih 12 golova razlike. Najvažnije je da mi dižemo igru iz utakmice u utakmicu. Pokušat ćemo kao što sam rekao pobijediti s 12 razlike, ako uspijemo, dobro, ako ne, također dobro. Glavno da pobijedimo i da se spremimo za Budimpeštu i nokaut fazu.

Fatović koji je jučer postigao 2 gola Nijemcima ističe kako Hrvatska igra dobro: 

– Možemo biti zadovoljni našom igrom, samo prva četvrtina protiv Grčke i zadnja četvrtina jučer protiv Njemačke je bilo loše. U obrani ima prostora za napredak, nadam se da ćemo se iz utakmice u utakmicu još dizati. 

Najavio je drugačiji pristup protiv agresivnih Japanaca:

– Već smo dogovorili nešto drugačiju igru, ali nema tu puno pametovanja, treba biti koncentriran jer su dosta brzi i agresivni. Moramo od početka dobro ući u utakmicu.

 Nakon dva kola na vrhu naše skupine je Grčka sa tri boda i +11 gol-razlikom. Hrvatska je druga, također sa tri boda i +4 gol razlikom. Japan na trećem mjestu ima dva boda, dok je posljednja Njemačka, koja je bez bodova.    

Hrvatska i Japan igraju u 18 sati (HTV 2), a Grčka i Njemačka u 19.30.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!