Ukusan i sočan kolač iz zdjelice kojeg osim s višnjama možete probati i sa trešnjama, marelicama, breskvama…

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

4 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera
12 žlica ulja
120 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
višnje (svježe ili iz kompota)
šećer u prahu

Priprema

U zdjelu stavite šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte jaja i ulje pa kuhačom sve lagano izmiješajte tako da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodajte višnje – količinu višanja odredite sami.

Ako koristite višnje iz kompota obavezno ih dobro ocijedite.

Smjesu premjestite u keramičke kalupe koje ste premazali maslacem i posipajte sa šećerom u prahu. Nemojte ih napuniti skroz do vrha da se tijesto tokom pečenja ne prelije van, dovoljno je do 2/3 visine kalupa.

Nabujke pecite 20 minuta na temperaturi od 170 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Poslužite toplo uz čašu mlijeka!

Navedeni sastojci dovoljni su za četiri porcije.

Slatki savjet

Umjesto višanja možete koristiti i neko drugo sočno voće, npr. breskve, marelice, trešnje…

Izvor: narod.hr/slatki svijet