Gotovo nestvarno zvuči cijela priča oko danskog reprezentativca Christiana Eriksena, samo godinu dana nakon velike tragedije na pragu je transfera karijere. 

Nakon što su jučer svi poznatiji britanski mediji objavili kako su Eriksen i Manchester United dogovorili sve potrebne detalje i kako bi do službene potvrde trebalo doći do kraja ovog tjedna, Danac je postao inspiracija za sve. 

Prije godinu dana, na utakmici Europskog prvenstva protiv Finske, Eriksen je pretrpio srčani udar, a cijeli svijet je bio u šoku. Liječnici su ga oživljavali na terenu, bio je u kritičnom stanju, u pitanju je bio njegov život i nitko nije pomišljao da bi se 30-godišnji veznjak više ikada mogao vratiti na teren. 

Ipak, ovih dana svjedočimo velikom povratku, a da je se to moglo naslutiti odmah nakon tragedije, svjedoči izjava danskog izbornika Kaspera Hjulmanda dan nakon nemilog događaja: 

– Kazao mi je kako se osjeća da bi se mogao vratiti na teren i ponovno igrati. Još mi je rekao da se mi vjerojatno osjećamo lošije od njega. Christian se najbolje osjeća kada mu je lopta u nogama, u odličnom je raspoloženju. 

Zbog pravila u Italiji Eriksen je morao napustiti Inter, jer mu je ugrađen srčani defibrilator, a s njim nije dozvoljeno igrati u Seriji A. Pitanje je bilo postoji li ozbiljni europski klub koji bi želio riskirati i dovesti igrača za kojeg je upitno hoće li više ikada igrati na onoj razini prije kobne utakmice s Fincima. 

Tada se pojavio engleski prvoligaš Brentford i ponudio mu ugovor do kraja sezone. Tu započinje veliki povratak Danca, njegov utjecaj na igru novog prvoligaša bio je izniman. S Eriksenom je Brentford upisao 7 pobjeda u 10 utakmica, a bez njega samo 6 u 28 susreta. 

U 11 odigranih susreta, Danac je na terenu proveo 938 minuta, zabio jedan gol, te asistirao četiri puta.  

Dobre igre u dresu Brentforda, ali i reprezentacije privukle su interes brojnih klubova, spominjao se povratak u Tottenham, u kojem je proveo sedam godina, a na kraju se kao konačna destinacija pokazao Manchester United.

Treba pričekati još službeno potvrdu, ali ako je vjerovati Fabriziju Romanu, Danac bi do kraja tjedna trebao postati novi igrač ‘Crvenih vragova’, te potpisati ugovor na tri godine. 

Novi trener, Erik Ten Hag, Danca vidi kao idealno pojačanje, a nakon 12 nevjerojatnih mjeseci Eriksen započinje novo veliko poglavlje u svom životu.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!