Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je Srbiju 31:20 u polufinalu Mediteranskih igara u alžirskom Oranu. U finalu će naše seniorke igrati protiv Španjolske koja je u drugom polufinalu pobijedila Portugal 26:24.

– Izuzetno velika i značajna pobjeda za hrvatski ženski rukomet. Otišli smo na ove Mediteranske igre s varijantom da ćemo dati sve od sebe i pokušati napraviti što je god moguće, međutim sumnjam da je puno ljudi vjerovalo da možemo doći do ovog nivoa jer od onog prvog popisa nam je otkazalo pet, šest igračica i od onog popisa otkad smo krenuli ovdje, dan prije polaska Lea Franušić, prva utakmica prijateljska Šimara, utakmica s Alžirom Lucija Bešen, znači tri izuzetno bitne igračice u toj reprezentaciji. Franušić kao zamjena za Katu PavlovićLucija Bešen prva golmanica i prvo lijevo krilo Andrea Šimara, rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

– Izuzetno mi je drago da su današnji posao na utakmici napravile Antonia Tucaković na golu, koja je u drugom poluvremenu posebno odradila strašan dio posla, i ono s čime se jako ponosim je Lana Jarak koja je otkad je dobila šansu ovdje nakon povrede u prvoj prijateljskoj utakmici (Šimare), znači čitav turnir je odigrala u prvoj postavi. Lana Jarak je pokazala strašno veliku stvar, strašno veliko srce, veliku borbenost i mi smo s njom dobili još jedno lijevo krilo za A reprezentaciju i iskreno se nadam da će samo tako nastaviti. Kad sam je pozvao u reprezentaciju, valjda se tri četvrtine Hrvatske pitalo tko je Lana Jarak. To je Lana Jarak, ja je pratim cijelu sezonu, igra odličnu sezonu u Dalmatinki, i ja vjerujem u nju. Mi treneri ipak pratimo naše prvenstvo i nastojimo svima koji su pravi i maksimalno rade, dati šansu da igraju na jednom većem nivou, dodao je Šoštarić.

Naša je pomlađena reprezentacija treći put u povijesti stigla do finala toga natjecanja. Godine 1993. osvojile su zlato, četiri godine poslije poražene su u finalu. 

– Osvojili smo minimalno srebrnu medalju što je izuzetno velika stvar i nastavak jednog našeg nivoa koji je počeo i na Europskom prvenstvu. Znači, u periodu od nekakve dvije godine, hrvatska reprezentacija je osvojila dvije međunarodne medalje. To nas čini sretnima i ponosnima i tjera nas da i dalje radimo što više i bolje, i valjda će potjerati nekoga tko je iza nas da se u ovo treba ulagati. Jer, mi smo prema uvjetima puno lošiji nego reprezentacija Srbije, reprezentacije Španjolske, koje su ovdje. Ulažite u ove djevojke i one će vam vratiti, vraćaju već sada!

– Ovo je pravi primjer utakmice gdje smo igrali sve dogovoreno i takav je na kraju bio i rezultat. Znali smo da ništa ne znači što smo igrali s njima prijateljsku utakmicu, ovo je bila sasvim druga utakmica i veći ulog. Treba pohvaliti sve cure koje su sve dale od sebe. Sad se treba odmoriti i pokazati da utakmica protiv Španjolske u grupi nije bila naš dan i uzeti to zlato te otići kući s pobjedom, izjavila je Tina Barišić.

S njom se slaže i Sara Šenvald: – Danas smo igrali kao ekipa i odigrale smo odličnu obranu, što se vidi i po primljenih 20 golova. Odigrale smo pametno, spremile se dobro. Preponosne smo na ostvareni rezultat i osvojenu medalju i spremne smo pokazati da je ono protiv Španjolske bio samo loš dan i idemo osvojiti zlato.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!