Hrvatske rukometašice sjajno su odradile turnir na Mediteranskim igrama, a iz alžirskog Orana vraćaju se sa srebrnim odličjem. 

Izabranice Nenada Šoštarića pokleknule su tek na zadnjoj stepenici, u finalu su bile bolje Španjolke sa 29:25, no izbornik je zadovoljan prikazanim na Mediteranskim igrama. 

– Odigrali smo jednu hrabru i jako dobru utakmicu, u kojoj su u konačnici odlučili detalji, vezani prije svega uz fizičku pripremu. Ne treba zaboraviti da je Španjolska imala 18 dana priprema za Mediteranske igre, a mi samo pet dana priprema. U nekim detaljima to je i presudilo, rekao je Šoštarić nakon utakmice. 

Hrvatski izbornik bio je iznimno ponosan na svoje izabranice.

– Ja mogu samo reći da sam izuzetno ponosan na ove cure, na sve ono što su podnijele zadnjih 20 dana. Ni najmanjih problema nismo s njima imali, ponašale su se onako kako se trebaju ponašati igračice koje zastupaju Hrvatsku. Dale su sve od sebe i postigle ono što je malo tko očekivao. Došli smo do finala i u tom finalu se definitivno nismo osramotili, odigrali smo jako dobru utakmicu, tih par promašenih šuteva i nekakvih tehničkih pogrešaka koje smo napravili doveli su nas u situaciju da izgubimo, ali to ništa ne znači. Mi smo na ovom turniru pokazali da Hrvatska ima budućnost, da Hrvatska ima srce. Svaka od njih je pokazala ogromno srce i ogromnu želju da se dokaže i da u budućnosti bude dio onoga što se zove hrvatska reprezentacija, dodao je Šoštarić. – Ponosna sam na svoju ekipu, dale smo sve od sebe, svoj maksimum. Stvarno, bile smo borbene od prve do zadnje minute, htjele smo to zlato, željele smo, ali mislim da je Španjolska za nijansu bila bolja od nas i čestitam im na tome, ali čestitam i svojim curama na borbenosti i htijenju, istaknula je reprezentativka Ema Guskić.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!