Švicarski tenisač Roger Federer kaže da je potpuno fokusiran na povratak na teren i da svakodnevno vrijedno radi s ciljem povratka u staru formu.

Federer je kazao kako mu se ponekad u glavi motaju misli o kraju karijere i teniskom umirovljenju, no srećom to nije često, nakon čega je istaknuo kako mu je puni fokus na povratku na teren.

“Vrijeme će pokazati kako ću se nositi s tim. Ponekad stvarno razmišljam o mirovini, ali srećom to nije često. Moj glavni fokus je kako se vratiti tenisu. Naporno radim na tome i razmišljam o tome svaki dan,” rekao je Federer.

Nakon toga se osvrnuo na svoj nedavni nastup pred publikom u Wimbledonu.

“Važno je što osjećaš, kako ćeš reagirati na pljesak i ovacije, a iskreno, još uvijek ne znam unaprijed što će se dogoditi. Isto je rekao i Đoković, mnogi od nas su nervozni prije ceremonije. Nije svaki dan i nikako se ne možeš naviknuti. Sve je neizvjesno iako se od tebe traži da napraviš nekoliko koraka naprijed i kažeš nekoliko riječi”, rekao je Federer i nastavio:

“I ja sam bio emotivan, iako to nisu svi vidjeli. Nikad se ne umoriš od tolike pažnje, zato je mnogim sportašima teško završiti karijeru ili igrati. Ili, zato vole igrati utakmice, vole imati zabava, a na kraju krajeva, mi nismo samo tenisači nego i zabavljači.”

Roger Federer izbrisan je s ATP liste nakon što godinu dana nije odigrao niti jedan meč, a sa 600 je pao na 0 bodova, odnosno ostao je bez renkinga.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!