BARTOL FRANJIĆ je za minimalno 7.5 milijuna eura napustio Dinamo i potpisao petogodišnji ugovor s Wolfsburgom. U njemačkom prvoligašu dočekao ga je bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. “Hrvat se predstavlja kao drugačiji profesionalac”, piše Kicker o Franjiću.

“Drugačiji je od ostalih nogometaša kod kojih društvene mreže igraju važnu ulogu. Bartola Franjića ne može se pronaći ni na jednoj platformi na kojima se igrači predstavljaju i pokazuju kako je živjeti kao zvijezda. Neki manje, neki više, a Franjić ništa”, nastavlja njemački medij.

“Prije tri mjeseca sam ugasio Instagram”, rekao je Franjić, a prenosi Kicker. “Ne želim toliko visiti na mobitelu, ne treba mi”, dodao je 22-godišnji branič, koji slobodno vrijeme radije provodi s obitelji i prijateljima. “Čitam i knjige”, dodaje Franjić.

“U Wolfsburgu je otvorio novo poglavlje. Defenzivni vezni, središnji branič ili bočni igrač, Franjić je svoju kvalitetu pokazao na svim pozicijama. Iako je prošle sezone u Dinamu, kao nasljednik Joška Gvardiola koji je otišao u RB Leipzig, prvenstveno igrao na lijevoj strani, draže mu je igrati u sredini”, stoji u tekstu Kickera.

“Agresivan sam igrač, kao što defenzivni veznjak mora biti. Također, rado imam loptu u nogama”, objasnio je Franjić, koji je informacije o Wolfsburgu dobio od Pavla Pervana i Josipa Brekala, dok je Kovač bio odlučujući faktor. “S Dinamom je u svojoj mladoj karijeri osvojio već tri trofeja, no za Wolfsburg i Bundesligu kaže: ‘Ovo je nova dimenzija, veliko iskustvo.'”

“Prethodnik Gvardiol će mu biti uzor. On je u Leipzigu imao odličnu debitantsku sezonu u Bundesligi i Ligi prvaka. Franjić ne želi zaostajati za 20-godišnjakom”, zaključuje Kicker. “Joško je fantastičan igrač, to je dokazao u Leipzigu, a isto želim i ja učiniti”, poručio je.

izvor: index.hr

error: Content is protected !!