Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević i Možemo, čini se, ne žele čitati komentare i kritike građana. Barem ako je suditi po nekoliko videa objavljenih na službenoj stranici Grada Zagreba, ispod kojih je trenutno zabranjeno komentiranje.

Kako vrijeme prolazi, a postupci Možemo i gradonačelnika Tomaševića pokazuju se najčešće kao promašaji, sve je više kritičkih komentara na Facebooku Grada Zagreba. Kako se čini ovo ih je zabrinulo, pa su na nekoliko videa u posljednjih par dana isključili komentiranje. Među videima na kojima su komentari isključeni je i onaj s obilježavanja početka radova na područnom objektu DV Botinec. Poznato je da je Tomaševića vlast jako kritizirana po pitanju vrtića, s obzirom da čak 4.622 djece koja su bila prijavljena za upis u vrtić ove godine – nisu upisana.

Upit portala Narod.hr

Gradu Zagrebu poslali smo upit s dva pitanja:

1. Zašto je na videima objavljenim na službenim Facebook stranicama Grada Zagreba posljednjih dana zabranjeno komentiranje(poput videa s obilježavanja početka radova na područnom objektu DV Botinec)?

2. Hoće li se ta praksa nastaviti?

Ukoliko dobijemo odgovor objavit ćemo ga.

Odluka Visokog pravnog suda

Podsjetimo, Visoki upravni sud je ukinuo Tomaševićevu odluku i vratio mjeru roditelja odgojitelja natrag na snagu!

To znači da se za roditelje odgojitelje i dalje mora osigurati novac iz gradskog proračuna. Današnjom presudom oko 5800 korisnika mjere koji se brinu o 21.000 zagrebačke djece nastavit će primati naknadu.

Dr. Markić: “Ovo je pobjeda mama i tata nad samovoljom nesposobnog Tomaševića”

“Ovo je pobjeda mama i tata nad samovoljom nesposobnog Tomaševića. Tomašević je sve ovo vrijeme trošio na borbu protiv obitelji i djece, umjesto da se bavio smećem. Iznosio je i laži da ova mjera nije uspješna. Sada očekujemo njegovu ostavku”, poručila je dr. Željka Markić, izvršna direktorica Udruge U ime obitelji koja je predvodila pravnu bitku.

Problem s mjestima u vrtićima

Situacija s roditeljima odgojiteljima, mjerom koju je Tomašević pokušao nezakonito ukinuti, razotkrila je još jednu zabrinjavajuću činjenicu.Prema objavljenim podacima 4.622 djece koja su bila prijavljena za upis u vrtić – nisu upisana.

Gotovo da svako drugo dijete u Zagrebu nema mjesto u gradskim vrtićima. A zahvaljujući tužbi U ime obitelji, HURO i dr. svoje mjesto u jaslicama i vrtiću nije zatražilo 6.000 djece o kojima brinu roditelji odgojitelji.

I sad nam gđa Dolenec dalje baja o tome kako će izgraditi u sljedećih 6 mjeseci, još 4 vrtića, pa sljedeće godine još 12, pa će adaptirati mjesne zajednice u prostore prema državnim pedagoškim standardima, kojih se ipak neće držati ove godine… A prije 6 mjeseci su Kekin i Dolenec tumačile kako ukidanje mjere roditelj odgojitelj neće imati nikakav učinak na dostupnost jaslica i vrtića u Zagrebu, jer su oni to sve super proučili. Sve bi ovo bilo smiješno da 4.000 obitelji u Zagrebu nije u poziciji da im organizacija čuvanja njihove djece ovisi o ljudima koji nisu u stanju organizirati niti odvoz smeća…” – poručila je dr. Markić.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!