Čuveni engleski nogometaš  preživio je pravi pakao, a i dalje nema mira nakon mučenja koje je doživio.

Ahley Cole, čuveni lijevi bek Arsenala, Chelseaja i reprezentacije Engleske, bio je žrtva razbojničkog čina zbog kojeg i danas sve provjerava i ne može sam otići nigdje.

Osjeća da je sigurnost  njegove obitelji ugrožena, pa i obične stvari obavlja sa psom čuvarom.

Lopovi su upali u vilu, ispreturali su čitavu kuću i odnijeli dragocjenosti u vrijednosti od 3,5 milijuna eura.

Pretpostavlja se da je bilo pet muškaraca, ali je samo jedan uhvaćen i na kraju osuđen.

Cole je svjedočio o napadu i donijeta je presuda da se uhiti Kurtis Dilks, čiji je jedini DNK pronađen, na 30 godina zatvora.

“Teror koji sam doživio i strah u očima moje djece nikada neće nestati. To su slike koje će zauvijek ostati u meni i mogu se pojaviti bilo kada. Uložio sam mnogo u sigurnost svog doma, ali i dalje ne smijem otići baciti smeće bez psa čuvara”, istakao je Cole kome su navodno prijetili i da će mu isjeći prste.

Imao je čitav sigurnosni sistem, ali je nakon ovog horora, kako ga je sam opisao, odlučio da uloži dodatan novac u sigurnost.

Pojasnio je da su s njim u kući bili supruga i dvoje dece, a on nije mogao da im pomogne.

“U tom trenutku sam pomislio da ću umrijeti. Moja djeca su bila u kući, nisam imao nikoga da im pomogne. Rekao sam Sharon da ih uzme i pozove policiju. Ja sam sa balkona pokušao da dozovem pomoć, najglasnije što sam mogao. Pomislio sam da će biti bijesni ukoliko sakrijem djecu, a da su manje šanse da me ubiju ukoliko i oni budu tu. Bio sam na koljenima, čekao smrt, nisam znao da li ću ikada više vidjeti djecu… Pokušavao sam biti hrabar i ne pokazati im da se plašim za naše živote”

Sud je naglasio da psihičke posljedice napada “ne mogu biti prenaglašene”.

Colea su vezali ruke iza leđa, a onda tražili luksuzne stvari po domu.

Izvor:N1

error: Content is protected !!