Još nekoliko dana ostalo je do početka kvalifikacija za Plava Laguna Croatia Open u Umagu, a svoj veliki intervju iz Umaga dao je Goran Ivanišević, osim o stanju u hrvatskom tenisu, Goran je govorio i o cijeloj situaciji oko Novaka Đokovića

Ivanišević je ovogodišnji Wimbledon napustio kao pobjednik, zahvaljujući sedmom trijumfu Đokovića u All England Clubu. Po Goranovoj računici to mu je peti trenerski Grand Slam trofej, a četvrti s Đokovićem, nakon što mu je prvi donijela suradnja s Marinom Čilićem na US Openu 2014.

– Nikad nisam mislio da ću imati više Grand Slamova kao trener nego kao igrač.

Tako nema ni zacrtani cilj, ali je uvjeren da ovaj nije posljednji.

– Što Novak igra duže, ne bojim se da će ih biti još. Cilj je da igra i da mu dopuste igrati.

Situacija s Đokovićevim igranjem na američkim turnirima tijekom ljeta koje će kulminirati US Openom, nije optimistična.

– Veći sam optimist da ću ja osvojiti Umag, ako mi Tomislav da pozivnicu, našalio se Goran, a onda se osvrnuo na sve ono što su Novak Đoković i njegova ekipa prolazili ove godine.

– Teška godina, tužna godina, počela je katastrofom u Australiji. Mislim da je i odluka ATP-ja da se na Wimbledonu ne dijele bodovi totalno suluda i kriva.

Đokovića je to koštalo gubitka čelne pozicije na pojedinačnoj ATP ljestvici, ali trofej koji mu je donijela pobjeda nad Nickom Kyrgiosom u wimbledonskom finalu je donio veselje u tabor srpskog tenisača. 

– Trebalo mu je to. Kad je morao, pokazao je da je uvjerljivo najbolji igrač na travi, a to je najteže napraviti.

Time se po broju Grand Slam ponovno približio Rafaelu Nadalu koji je u Wimbledonu zbog rupture u trbušnom zidu morao odustati od nastupa u polufinalu. Nadal je na 22, a Đoković ima 21 Grand Slam trofej, jedan više od Rogera Federera.  

– I prije nego što sam postao Đokovićev trener rekao sam da će obojica na kraju imati više od Federera. Ako budu zdravi, nema granice. Mislim da će i jedan i drugi još osvajati, rekao je Ivanišević ne želeći se upuštati u prognozu tko će na kraju završiti s više.

Đokovićev hendikep je u tome što je ove godine, zbog odluke da se neće cijepiti protiv Covida-19, već morao propustiti Australian Open, a po svemu sudeći će morati i US Open.

– Donio je odluku koju neće mijenjati. Ne želi to unijeti u svoje tijelo. Poštujem to i totalno ga podržavam. Ja sam se cijepio, ali nadam se da će uskoro prestati to ludilo koje nas prati već dvije godine. Ljudi su igrali zaraženi i u Australiji, i na Roland Garrosu i u Wimbledonu. Necijepljeni čovjek koji nije zaražen ne može u Ameriku, a cijepljeni koji je zaražen može i tako može zaraziti stotine drugih. To je suludo.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!