Juniorski wimbledonski pobjednik 18-godišnji Splićanin Mili Poljičak svoj će prvi meč na ATP Tour razini odigrati u ponedjeljak navečer (ne prije 20 sati) na stadionu Gorana Ivaniševića u umaškom Stella Marisu, a suparnik će mu biti umaški pobjednik i polufinalist Roland Garrosa iz 2018. Marco Cecchinato (ATP – 147.).

Prvi nositelj kvalifikacija bio je Francuz Corentin Moutet (ATP – 112.) koji je u nedjeljnom završnom krugu sa 7-5, 6-4 nadigrao Matiju Pecotića i tako je 33-godišnji hrvatski predstavnik drugu godinu zaredom ostao na korak do ulaska u glavni ždrijeb umaškog ATP turnira.

Uz Cecchinata, u nedjelju su nastup u glavnom turniru izborila još dvojica talijanskih tenisača, 20-godišnji Giulio Zeppieri i 29-godišnji Franco Agamenone, pa će Talijani biti najzastupljenija nacija na 32. izdanju Plava Laguna Croatia Opena s ukupno šestoricom predstavnika. Petoricu tenisača u glavnom ždrijebu umaškog turnira ima Argentina, a Španjolska je treća najzastupljenija država sa četvoricom predstavnika.

Najmlađeg predstavnika ima Hrvatska, a to aktualni europski juniorski doprvak, 16-godišnji Splićanin Dino Prižmić. Najstariji igrač u turniru je 35-godišnji Talijan Fabio Fognini koji će po 12. put nastupiti na turniru na kojem je trijumfirao 2016. te bio finalist 2013.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!