Nogometaši kazahstanskog Tobola plasirali su se u treće pretkolo Lige konferencija s ukupnih 3:0 protiv gibraltarskog Lincolna, a utakmica je to koja Zrinjskoj daje rivala ukoliko prvak Bosne i Hercegovine izbori naredno kolo natjecanje.

Zrinjski nakon gostovanja kod albanske Tirane ima jedan gol prednosti (1:0). Mostarski Plemići veliki su favoriti u revanšu na domaćem terenu, a svi u našoj zemlji očekuju Zrinjski u trećem pretkolu.

Sada je poznat i suparnik koji tamo čeka. Treće pretkolo izborio je kazahstanski Tobol koji je u današnjem susretu svladao Lincoln na Gibraltaru rezultatom 1:0. U prvom susretu u Kazahstanu bilo je 2:0 za Tobol.

Strijelac jedinog pogotka danas je dobro poznato ime, nekad proslavljeni srpski reprezentativac Zoran Tošić. U redovima Tobola igra i reprezentativac Crne Gore Žarko Tomašević, kao i veliki broj reprezentativaca Kazahstana.

Zrinjski će u četvrtak od 21 sat na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igrati uzvratnu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige. Opravda li ulogu favorita, u sljedećoj fazi igrat će protiv Tobola i tražiti svoju priliku za izbor u play-offu Lige konferencija.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!