Ministar transporta i komunikacija BiH Vojin Mitrović izjavio je danas u Banjoj Luci da je Hrvatska zainteresirana da na mostu na rijeci Savi kod Gradiške bude urađen integrirani granični prelaz.

Mitrović je rekao da je sa strane BiH urađen granični prelaz, koji bi mogao biti adaptiran u integrirani.

“U slučaju da ostane granični prelaz i s jedne i s druge strane onda se on treba projektirati, da se raspisati natječaj i uraditi”, rekao je Mitrović novinarima nakon sastanka s v.d. direktora poduzeća Autoputevi RS Slobodanom Stanarevićem.

On je naveo da su sa strane BiH urađene i pristupne prometnice, dok bi sa strane Hrvatske trebale biti završene u veljači 2024. godine.

Stanarević je naglasio da su u potpunosti ispoštovani rokovi izgradnje, financijska konstrukcija i kvalitet projekta izgradnje mosta na rijeci Savi, čiji će završetak izgradnje večeras biti svečano označen.

Zamoljen da komentira realizaciju projekta Koridor 5C, on je rekao da bi sredinom kolovoza trebala biti puštena u promet dionica Johovac – Kostajnica u dužini od 6,5 kilometara.

On očekuje da uskoro bude otklonjen zastoj kada je riječ o dionici Doboj – Vukosavlje, u dužini od 44 kilometra i vrijednosti od oko 400 milijuna eura, te da su u konstantnom razgovoru s Europskom investicijskom bankom.

Izgradnja mosta na rijeci Savi, dugog 462 metra, počela je u rujnu 2019. godine, a završena je krajem svibnja.

Procijenjena vrijednost gradnje iznosi 19,54 milijuna eura, a za ovaj projekat odobren je i grant Europske komisije putem Investicijskog okvira za zapadni Balkan u iznosu od 6,8 milijuna eura.

/HMS/

error: Content is protected !!