Vijeće ministara usvojilo je jučer informaciju o provedbi Zakona o nadzoru prometa oružja i vojne opreme za prošlu godinu, u kojoj stoji da je u tom razdoblju izdano 757 rješenja kojima se odobrava promet oružja i vojne opreme.

Od ukupnog broja izdanih rješenja u prošloj godini, 501 je bilo za izvoz i 256 za uvoz, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za razdoblje od siječnja do prosinca prošle godine koju će Ministarstvo financija i trezora dostaviti Parlamentarnoj skupštini BiH.

Prema Informaciji, od planiranih 2.450.000 KM sredstava tekuće pričuve, u prošloj godini odobreno je ukupno 1.217.735 KM, od čega je realizirano 1.217.703 KM.

Vijeće ministara zadužilo je Službu za zajedničke poslove institucija BiH da osigura adekvatan skladišni prostor za smještaj izbornog materijala.

Središnje izborno povjerenstvo /SIP/ BiH zatražilo je od Službe za zajedničke poslove institucija BiH ustupanje prostora u vlasništvu BiH za potrebe skladištenja izbornog materijala, kako bi se realizirali raniji zaključci Vijeća ministara i ostvarile proračunske uštede.

Iz proračuna institucija BiH za ove namjene od 2003. do 10. svibnja ove godine izdvojeno je 1.980.000 KM, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!