Poljoprivredniku u selu Štefanec pored Čakovca netko je s polja ukrao tonu luka. I nije jedini koji je ostao bez povrća, a kradu se i druge kulture.

Gospodin Tihomir Kamenić i supruga izorali su luk ga i pustili da se suši. No kada su se za dva dana vratili, luk je nestao.

“Tužan jesam, tko ne bi bio. Orete na njivi i onda netko dođe, samo kupi. Gotov proizvod. Nit orao nit kopao. Vide se baš po gredici od kombija kako se vozio po zemlji, po luku, bez srama”, poručio je Kamenić.

Obitelj koja živi samo od poljoprivrede posadila ga je u rujnu. 10 mjeseci poslije, sav trud i rad završili su kod nekog drugog. I ostali su bez 10 tisuća kuna. Luk bi išao za Dalmaciju, zajedno sa svim lukom koji su uspjeli pobrati ranije.

“Taj luk se snimao prije nego što je rastao. Nije to sad. Čim smo mi odorali, odmah su počele krađe. To valjda nije za osobne potrebe, nego se prodaje dalje. Dobiva gotov proizvod, a mi se mučimo tu”, objašnjava Tihomir.

Lopovi su ovo polje posjetili već drugi put. Prvi put su odnijeli pola tone luka, a sada su kombijem ušli unutra i čak si i birale veće glavice, a ostavljali manje.

I s drugih međimurskih njiva i vrtova nestaju i krumpiri, tikve, krastavci… Policija tvrdi da počiniteljima ne može ništa ako ih ne ulovi dok kradu.

“Međutim, ako vi zateknete kombi koji na cesti prevozi poljoprivredne proizvode, vrlo je teško dokazati da su ukradeni. Luk je luk. Imali smo slučajeve gdje su se pripremili, otišli su, kupili na nekakvom OPG-u 500 kilograma krumpira, imali su račun i nakon toga su iduća dva ili tri tjedna krali krumpir. Uvijek su imali isti račun”, objasnio je Krešimir Jurčević, načelnik Policijske postaje Čakovec.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!