Simpatični sladoled kolačići pripremaju se jednostavno i brzo, a razveselit će svu djecu. I one koji se tako osjećaju, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci

Biskvitno tijesto
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
Ostalo
  • 200 g čokolade za umakanje kolačića
  • šarene jestive mrvice za dekoraciju

Priprema

Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Omekšali maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte žutanjke pa sve još kratko izmiješajte. Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Ako vam je smjesa pregusta dodajte 1-2 žlice mlijeka. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Zenker kalup za sladoled kolačiće namastite i lagano pobrašnite ili posipajte krušnim mrvicama. Smjesu ravnomjerno rasporedite u udubine kalupa, nemojte ih prepuniti. Sladoled kolačiće pecite otprilike 10 minuta na 175 °C. Pečene kolačiće ostavite 10 minuta da se hlade u kalupu, a zatim ih pažljivo izvadite iz kalupa i u svaki stavite po jedan štapić.

Čokoladu (bijelu, tamnu ili mliječnu) otopite na pari ili laganoj vatri. Kolačiće pažljivo prelijte čokoladom i slažite ih na masni papir. Kolačiće spremite u hladnjak na 10-15 minuta da se čokolada stisne, a zatim kolačiće prošarajte s još malo otopljene čokolade i ukrasite šarenim mrvicama. Ja sam za šaranje koristila mliječnu čokoladnu, a tamnu za umakanje tako da se razlikuju jedna od druge. Vi ako želite možete kolačiće posipati šarenim mrvicama odmah nakon što ih umočite u čokoladu, ne morate ih nužno dodatno šarati čokoladom. Kolačiće poslužite djeci ili onima koji se tako osjećaju i gledajte kako uživaju!

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com