Nakon pobjede Dinama u Bugarskoj protiv Ludogoreca 2:1 u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, s kapetanom Modrih Arijanom Ademijem i strijelcem Dinom Perićem razgovarao je naš novinar Dameo Ramić Kovačić

– Što se tiče rezultata, moramo biti zadovoljni, a što se tiče igre i dalje imamo puno prostora, Ludogorec je stvorio dosta šansi iako sam dojma da smo zabili za 3:0 da bi nam bilo puno lakše. Ludogorec je kvalitetna ekipa s puno dobrih tehničara, stvorili su dosta šansi, sreća je da smo se dobro branili i dolazimo na Maksimir s prednosti, ali opet to ništa ne znači, moramo pobijediti i proći dalje, rekao je kapetan Dinama Arijan Ademi u razgovoru za Hrvatski radio.

Igru Ludogoreca komentirao je i branič Dino Perić koji se upisao u strijelce. 

– Ozbiljna su ekipa, to su i pokazali, ja sam malo lošije ušao u utakmicu, one dvije greške su unijele nervozu u cijelu ekipu, jer sve kreće od mirnoće u obrani, a to danas nismo imali, ali na kraju je najbitnija pobjeda. Kad uđemo tako teško i loše u utakmicu, bez obzira što smo poveli, treba izdržati, mi smo danas izdržali, čeka nas još uzvrat na Maksimiru, još nije ništa gotovo, kaže Perić.

Ademi vjeruje u prolazak u play-off unatoč opasnom suparniku.

– Oni su opasna ekipa s puno internacionalaca, Brazilaca, svega imaju tako da su dosta tehnički kvalitetni i mogu “zapapriti” svakome tako da mogu i nama, ali spremit ćemo se za drugu utakmicu i biti bolji nego danas, vjerujem u prolazak, rekao je Ademi.

Treba i pohvaliti neke stvari, Dino Perić sjajno se snašao u gužvi i zabio za početno vodstvo, potom i odlična akcija za drugi gol. Što još izdvojiti, na čemu temeljiti optimizam, ne samo za uzvrat protiv Ludogoreca nego i za ostatak sezone?

– Sretan sam zbog gola, a još više zbog pobjede i da se ove greškice nisu obistinile za njih. Mislim da smo više mi njima dali nego što su oni napravili, naravno da su oni kvalitetna ekipa, ali i mi smo prekvalitetni, nadam se da ćemo to u uzvratu potvrditi i i pokazati, rekao je Perić.

Prije uzvrata protiv Ludogoreca, Dinamo 5. kolovoza očekuje gostovanje kod Varaždina u 4. kolu domaćeg prvenstva.

– Nama je sad trenutačno najvažniji Varaždin i moramo razmišljati samo o tome. Varaždin je ozbiljna ekipa koja je dosta namučila Hajduk tako da je sav fokus na Varaždinu, rekao je Ademi.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!