Jučer se dogodila jedna od najvećih senzacija otkako postoji Konferencijska liga. Maleni lihtenštajnski klub Vaduz, klub koji nema ni nacionalno prvenstvo u kojem bi se natjecao, već igra u sustavu švicarskog nogometa, izbacio je turski Konyaspor s uvjerljivih 5:3 nakon dvije utakmice. U play-offu ga čeka bolji iz okršaja Nefčija i Rapid Beča.

U prvoj utakmici, igranoj u Lihtenštajnu, bilo je 1:1, a nakon nje mnogi su već otpisali Vaduz jer je postalo jasno da mu treba pobjeda na vrućem gostovanju u Turskoj kako bi prošao dalje. Očito se igrači Vaduza nisu opterećivali time što ih se ne shvaća ozbiljno pa su s 4:2 pobijedili Turke u njihovom dvorištu.

Momčad za koju nastupaju hrvatski nogometaši Robert Murić i Domagoj Pavičić, a koja ukupno prema Transfermarktu vrijedi 46 milijuna eura, znatno više od Vaduza, koji vrijedi samo 5.6 milijuna eura. Ne samo da je višestruko jeftiniji već je prije dvije godine ispao iz prve švicarske lige u drugu, ali to ga nije spriječilo da kao drugoligaš očita lekciju turskom klubu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!