“Vidljivo je da je Možemo u upravna vijeća dječjih vrtića istom metodom kao i Bandić postavio svoje ljude, a ne stručne osobe kako su najavljivali”, upozoravaju iz Mosta zagrebačkih Sesveta.

‘Možemo uhljebio članove’

Sesvetski ogranak stranke Most na Facebook profilu objavio je vijest koji prenosimo u cijelosti:

“Možemo uhljebio članove u sesvetske vrtiće

Na zahtjev Mostovih vijećnika u vijeću gradske četvrti dobili smo uvid u nova izabrana upravna vijeća sesvetskih dječjih vrtića.

Vidljivo je da je Možemo u upravna vijeća istom metodom kao i Bandić postavio svoje ljude, a ne stručne osobe kako su najavljivali.

Vijećnica u mjesnom odboru Luka Martina Ledinšić sjedi u čak dva upravna vijeća.

Osim vijećnika Možemo iz mjesnih odbora i gradske četvrti na popisu možemo vidjeti i supruge nekih vodećih ljudi te stranke u Sesvetama” – istaknuli su.

Podsjetimo, ultralijeva platforma Možemo prvo je ‘napala’ školske odbore u kojima je postavila stotinjak svojih članova.

Sada su očito na redu dječji vrtići.

Hoće li gradonačelnik nametati LGBT agendu?

Podsjetimo, u programu Tomislava Tomaševića važnu ulogu ima tzv. “rodna i LGBTIQ jednakost”. U programu ističu kako su “rodnom diskriminacijom i rodno uvjetovanim nasiljem (što uključuje i homofobiju, bifobiju, interfobiju i transfobiju), pogođene LGBTIQ+ osobe”, a Zagreb potom predstavljaju kao nesiguran grad.

Stranka Možemo je također u svom programu najavila uvođenje građanskog odgoja u od 5. do 8. razreda osnovne te u sve razrede srednje škole ukoliko pobjede na izborima u Zagrebu.

“Uvest ćemo izvannastavnu aktivnost Odgoj i obrazovanje za aktivno građanstvo u osnovne i srednje škole, s ciljem pripreme učenika za preuzimanje svjesne, odgovorne i aktivne uloge u društvu te brige za javno dobro, osjetljivost na probleme u zajednici, solidarnost i spremnost na osobni doprinos u rješavanju problema zajednice”, stoji između ostaloga u programu na njihovim stranicama.

“Također ćemo osigurati potpore za projekte kojima se stvaraju novi nastavni sadržaji vezani uz obrazovanje za aktivno građanstvo, u čijem osmišljavanju i provedbi zajedno sudjeluju škole, organizacije civilnog društva, znanstvene i znanstveno-nastavne institucije, socijalna poduzeća, obrti, zadruge i sindikati”, stoji u programu.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!