Nogometaši Sarajeva remizirali su sa Slobodom (1:1) u 6. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Tuzle poveli su u 16. minuti, nakon kontranapada, a pogodak je postigao bivši nogometaš Sarajeva Nikola Komazec. Bordo tim je imao mnogo prilika, ali je izostala realizacija. Čekali su izabranici Feđe Dudića do 51. minute na izjednačenje, kada je Nardin Mulahusejnović iskoristio asistenciju Asmira Suljića.

Sarajevo je na kraju imalo izvrsnu priliku za pobjedu. Rezervista Mersudin Ahmetović izborio je jedanaesterac, a golman Slobode Semir Bukvić u posljednjim sekundama susreta zaustavio udarac Rifeta Kapića.

Nakon utakmice novinarima se obratio trener Sarajeva Feđa Dudić.

– U prethodne dvije utakmice, iako nismo imali igru, danas smo svakako zasluženo pobijedili. Otvaranje utakmice, prve tri minute, dvije situacije za gol. Jedna kontra, zapravo niti kontranapad, bila je pozicijska, gdje smo veznjaka pustili da nosi loptu 25-30 metara, zatim dodali i opet iz prve na naš gol primili gol.

Valjda tako treba biti. Nemam ništa protiv dečki. Stvarali smo prilike, vidjela si loptu uz crtu, gredu, obranu vratara i onda na kraju imaš jedanaesterac i kad ga promašiš u 95. minuti, što reći. Idemo dalje, bitno je da smo danas odigrali dobro, za razliku od prethodne dvije utakmice. Kontrolirali smo utakmicu i jedino ne mogu biti zadovoljan rezultatom – rekao je Dudić.

U narednom kolu Sarajevo gostuje na Grbavici.

– To nam se negdje mora vratiti. Ne može ovako zauvijek. Radimo pošteno, možda nam se već sljedeća utakmica vrati kada nam bude najdraža. Neke momčadi protiv nas jednom ili dva puta dođu do gola i zabiju gol. Danas smo dominirali, bezbroj prilika, ne znam koliko udaraca. Možda nam se vrati sljedeći put, svatko ima svoju sreću gdje ti se vrati. Mislim da pošteno radimo i nadam se da će se vratiti – rekao je Dudić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!