Nogometaši Dinama i Osijeka večeras od 21.05 sati na Maksimiru igraju utakmicu 6. kola SuperSport HNL-a.

Dinamo nakon pet odigranih kola ima 13 bodova, izgleda dosta uvjerljivo, a u prošlom kolu je s uvjerljivih 4:1 slavio protiv Hajduka. U ovaj derbi ulazi nakon poraza u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka protiv norveškog Bodo/Glimta.

Trener Ante Čačić najavio je ogled:

– Čeka nas nova zahtjevna utakmica. Osijek je loše zakoračio u prvenstvo i nastoji izaći iz krize. Vjerujem da će taj trenutak za njih i doći, momčad su koja je sastavljena od vrlo kvalitetnih igrača, imaju dobrog trenera.

S druge strane se nalazi Osijek, momčad Nenada Bjelice nalazi se u rezultatskoj krizi, a pod neviđenim pritiskom je i sam Bjelica. Navijači su mu okrenuli leđa nakon debakla u Konferencijskoj ligi, a niz loših rezultat nastavio se i u domaćem prvenstvu. Nakon pet kola imaju samo jednu pobjedu, a gubili su od Istre i Lokomotive:

– Bitno je kako ćemo mi izgledati i naše stanje. Protiv Varaždina smo imali dobrih i loših stvari, vjerujem da ćemo pokazati bolju igru protiv Dinama, rekao je Bjelica.

Osijek danas neće moći računati na Žapera, Nejašmića i Caktaša, a upitan je i Mile Škorić. Kod Dinama je stanje s igračkim kadrom pozitivno, u momčad su se vratili Bulat i Kevin Theophile.

Danas se još sastaju od 18.30 sati Varaždin i Šibenik, dok su sutra na rasporedu još dva susreta. Istra i Rijeka od 18.55 sati igraju derby della Učka, a u 21 sat Hajduku na Poljud dolazi Lokomotiva.

Podsjetimo, jučer je Slaven Belupo pred svojim navijačima otvorio šesto kolo pobijedivši Goricu s 2:1, piše HRT.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!