Kao i sve u ovoj državi tako i veliki uspjesi sportaša se na kraju ispolitiziraju. Tako je i s veličanstvenim uspjesima Lane Pudar koji se pokušavaju ispolitizirati putem medija i komentara na društvenim mrežama. Istina je da je Vlada pomagala Lanu, a je li to dovoljno ili ne, tema je za drugu priču, piše Hercegovina.in.

Istina koja se pokušava politizirati koju jeste je da je predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg, zajedno s resornim ministrom prosvjete Rašidom Hadžovićem, u uredu primio i, čak u dva navrata, iznosom od ukupno 10.000 KM novčano nagradio Lanu koja je iz županijskog proračuna HNŽ-a, preko županijske Skupštine, dobila i dodatnih 5000 KM na tu svotu. Tim donacijama, Vlada HNŽ-a pomogla joj je odlazak na natjecanje s kojeg se vratila ovjenčana jednom u nizu osvojenih medalja kojima se iskreno ponosi svatko normalan i dobronamjeran u BiH i izvan nje. Te odluke su javne i dostupne su svima koji ih hoće naći i pročitati, te kao takve predočiti javnosti.

Pregledom niza odluka, izdvajanja i javnih objava dolazi se do nedvojbenog zaključka kako je upravo Vlada HNŽ-a uvjerljivo najsnažniji podupiratelj i promotor čitavog niza raznih športskih disciplina, kolektiva i pojedinaca, kroz redovita proračunska izdvajanja, interventne donacije, grantove, potpore kroz poziv za šport, itd…, zaključuje se u tekstu.

/HMS/

error: Content is protected !!