Nakon uhićenja u Zagrebu, Šibeniku, Vinkovcima i na Hvaru istražitelji su krenuli u pretres domova i poslovnih prostora te prikupljanje dokaza. Među ostalim pretražen je i Škugorov ured u Ini te zagrebački odvjetnički ured Josipa Šurjaka uhićenoga na Hvaru, javlja Hina.

Potom su uslijedila ispitivanja u sjedištu Uskoka koji će u nedjelju objaviti hoće li protiv uhićenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor.

Osumnjičeni za koje tužiteljstvo zatraži jednomjesečno pritvaranje u nedjelju će biti dovedeni pred suca istrage koji će o tome odlučivati.

Zarađeni novac navodno su trošili na nekretnine, a najveći dio novca, kako se doznaje, završio je na računu oca Damira Škugora, Dane Škugora, koji kao umirovljenik živi u Šibeniku.

Prema najnovijim informacijama Jutarnjeg, ukupna šteta je gotovo milijarda kuna, a osumnjičenike se tereti da su ostvarili ilegalnu zaradu veću od pola milijarde kuna.

Kako doznajemo, istražitelji su blokadama računa i udjela u imovinskim fondovima osigurali namirenje ilegalne zarade. Navodno je već blokirana uhićenih u vrijednosti 800 milijuna kuna. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!