Iz HDZ-a poslano je priopćenje u kojem su se oglasili o događajima u INA-i.

Prenosimo ga u cijelosti:

– Glasnogovornik Vlade Marko Milić: U potpunosti su netočni i neistiniti navodi u Nacionalu da je PVRH Andrej Plenković preko bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Ćorića “urgirao da se Škugora postavi za direktora u Ini”. Premijer osobno ne poznaje Škugora i nema nikakve veze s njegovom pozicijom u Ini.

Pokušaj da se za plinsko poslovanje u toj kompaniji odgovornost pripiše Vladi RH čista je zamjena teza i obmanjivanje javnosti. Odgovore na pitanja o Škugorovoj poziciji treba dati Ina, a ne Vlada, čije su službe pri Ministarstvu financija i otkrile sumnjive transakcije te blokirale nezakonito stečenu imovinu.

– Nikada u životu nisam s premijerom Plenkovićem razgovarao o Škugoru, a kamoli o njemu kao nekakvom “kadrovskom rješenju” u Ini. Nijedan ministar – ni sadašnji, ni ja kao bivši, a ni moji prethodnici – ne može znati po kojim se ciframa provode transakcije na 4 razine ispod Uprave kompanije, no na sreću su Ministarstvu financija i Ured za sprječavanje pranja novca Porezne uprave pravodobno reagirali, rekao je Tomislav Ćorić. 

Čestitam im na uspješnoj akciji i razotkrivanju kriminalnih radnji! A o ulozi Damira Vanđelića, koji je bio predsjednik Nadzornog odbora Ine u vrijeme inkriminiranog ugovora? Zasad ću tek reći da je vrlo kreativan u iznošenju alternativnih činjenica.

Dodajmo na ove izjave da se čini da je naknada od 30.000 kn Vanđeliću bila dovoljan motiv da šuti dok je obnašao dužnost predsjednik NO-a Ine, a sad “kreativno” konfabulira kada to više nije, navode iz HDZ-a. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!