Prvi Merseyside derbi sezone završio je bez pobjednika. Na Goodison Parku Everton i Liverpool odigrali su 0:0. Liverpool je tako ostao na dvije pobjede u šest kola te je trenutno na petom mjestu s devet bodova, ali je izvjesno da će do kraja kola pasti s te pozicije. Evertonu je ovo četvrti remi u šest kola, a ima i dva poraza.

U prvom poluvremenu obje momčadi spašavala je vratnica. Prvo je za Everton u 33. minuti nakon jednog brzog napada zaprijetio Tom Davies, dok je deset minuta kasnije okvir gola uzdrmao Luis Diaz, nakon što je prethodno Pickford zaustavio dobar pokušaj Nuneza, piše Index.hr.

VAR poništio gol Evertonu, Pickford sjajno branio

U drugom dijelu iskazali su se vratari, a posebice Pickford. U 65. minuti je odlično obranio udarac Fabinha, a iz kontranapada je Alisson skinuo čistu priliku Maupayu. Everton je ipak postigao pogodak u 70. minuti, ali poništio ga je VAR zbog zaleđa strijelca Conora Coadyja, igrača koji je ponikao u Liverpoolu.

Zadnje minute pripale su Liverpoolu, koji je lovio pobjedu, no nije uspio postići pogodak. Najbliže je stigao u 95. minuti, kada je Pickford svojom osmom obranom na utakmici uz pomoć vratnice zaustavio Salaha i sačuvao bod.

/HMS/

error: Content is protected !!